LightBlog

Sarımsağın Faydaları ve Besin Değeri

Sarımsağın çok faydalı bir bitki olduğunu duymayan yoktur. Tabi bu kadar faydanın yanında kokusu da dillere destandır. 🙂

Sarımsak, soğanında dahil olduğu allium ailesindendir. Mutfakların vazgeçilmez çeşnilerinden birisi olan sarımsak sadece lezzeti ile değil aynı zamanda güçlü antibiyotik etkisi ile de sağlık kaynağıdır. Sarımsak, antibiyotik, antioksidan, antifungal, antienflamatuar özellikleri ile insanlık için çok büyük bir nimettir.


Sarımsağın Besin Değerleri
Sarımsak, yüksek oranda vitamin ve mineral içerir. 100 gr sarımsak için besin değerleri aşağıdaki gibidir.

Porsiyon Miktarı: 100 g
Kalori (kcal) 148
Toplam yağ 0,5 g
Kolesterol 0 mg
Sodyum 17 mg
Potasyum 401 mg
Karbonhidrat 33 g
Diyet Lifi 2,1 g
Şeker 1 g
Protein 6 g
A Vitamini 9 IU C Vitamini 31,2 mg
Kalsiyum 181 mg Demir 1,7 mg
D Vitamini 0 IU B6 Vitamini 1,2 mg
B12 vitamini 0 µg Magnezyum 25 mg

Sarımsağın Faydaları
  • Sarımsağın, kolesterolü ve tansiyonu düşürdüğü kanıtlanmıştır. Günlük sarımsak tüketimi kalp krizi ve kalp hastalıklarını engeller.
  • Soğuk algınlığı, mantar enfeksiyonları, grip, böcek ısırıkları, ishal gibi rahatsızlık ve sorunlarda sarımsağın faydası bilinmektedir.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir. Vücuttan toksinlerin atılmasında yardımcı olur. Sarımsak, zencefil ve soğan üçlüsü ile kemoterapi sonrası detoks sağlanabilir.

Sarımsak Nasıl Kullanılmalı?
Sarımsağın en iyi ve sağlıklı Kullanımı çiğ olarak tüketilmesidir. Sarımsakta bulunan allicin ısı ile etkisi azalmaktadır. Sarımsak dişlerini ezdikten sonra dilimleyin ve 15 dakika kadar bekletin. Sarımsağın içindeki allicin ezildiği zaman daha aktif hale gelmektedir. Ayrıca sarımsak aç karına yenildiğinde daha faydalı olmaktadır.

Çiğ Sarımsak ve Bal Karışımı
2-3 diş sarımsağı küçük parçalara doğrayın ve 1 çorba kaşığı bal ile karıştırıp tüketin.
Bu karışımı her gün kullanırsanız, bağışıklık sistemi gülenir, daha dinç ve enerjik olursunuz ve daha az hasta olursunuz.
Sarımsağın Faydaları ve Besin Değeri Sarımsağın Faydaları ve Besin Değeri Reviewed by Okan on 13.7.17 Rating: 5

Hiç yorum yok: